Lastenhoitoapu

Arjen apua lapsiperheille

Perhe voi tilata lyhytaikaista lastenhoitoapua kotiin kaikkina vuorokauden aikoina. Lastenhoitoapua voit käyttää omien tarpeittesi mukaan esimerkiksi, kun lapsi sairastuu tai vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää kahdenkeskistä aikaa.

Tärkeintä lapsen hyvinvointi

MLL:n kouluttama luotettava hoitaja huolehtii lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan.

Lastenhoitotyöhön soveltuva henkilö pääsee MLL:n hoitajaksi, jos hänellä on lapsen kasvuun- ja kehitykseen liittyvää koulutusta tai hän on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Hoitajat haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii myös hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta.

Kaikilta 19.5.2014 jälkeen mukaan tulleilta MLL Lapin piirin hoitajilta on tarkastettu rikosrekisteriote.

Tilaukset puhelimitse tai internetissä

Puhelimitse voit tilata arkisin klo 8-13 p. 040 7725078. Kun tilaat hoitajan internetin kautta, rekisteröidy ensin lastenhoitoavun käyttäjäksi oikealla olevan Rekisteröidy -linkin kautta. Rekisteröityminen tehdään vain kerran. Jatkossa voit tehdä tilauksia kirjautumalla järjestelmään sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi osoitteessa  http://lastenhoito.mll.fi.

Internet järjestelmässä pääset muun muassa tekemään ja selaamaan tilauksia sekä tekemään raportteja ja hoitajan palkkatositteita. Internetin kautta tehdyt tilaukset vastaanotetaan seuraavana arkipäivänä. Saat tilauksestasi kuittauksen, kun välityspiste on ottanut tilauksesi käsittelyyn.